Inblikken

Een conservenblik is een gesloten blik waarin voedsel zit.
Doordat er geen lucht bij kan, blijft het voedsel na sterilisatie bij hoge temperatuur lang houdbaar.

Steriliseren is het opzettelijk doden van bacteriƫn op of in allerlei materialen of stoffen.
Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het houdbaar maken van voedsel.
Het doel is onder andere voedselbederf te voorkomen.

- Steriliseren van voedsel gebeurt door sterke verhitting, of met een hoge dosis straling

De inhoud van een conservenblik kan heel verschillend zijn, het meest bekende is:
  • Groente, zoals sperziebonen of doperwten
  • Vis, zoals stukjes tonijn.
  • Fruit, gemengd fruit of ananas.
  • Diervoeding, zoals kattenvoer en hondenvoer.
Wanneer een blik beschadigd blijkt te zijn en lekt, of wanneer het bol staat, moet het weggegooid worden. Er is dan een gevaar voor voedselvergiftiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.